Winnaar Grenslandprijs bekend!

De recentelijke uitbreiding van GrensMatch naar de Duitse grensstreek is vandaag beloond met de uitreiking van de Grenslandprijs. Voor de prijs komen projecten in aanmerking die zich op bijzondere wijze inzetten voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen. De projecten laten zien dat ze de onderlinge verschillen weten te overbruggen en zo nader tot elkaar komen. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit mensen die zich persoonlijk ook inzetten voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland.

GrensMatch onderscheidt zich door de publiek- private samenwerking alsook de interactie tussen de digitale dienstverlening en de persoonlijke ondersteuning aan werkgevers en werkzoekenden via de Eures adviseurs. De app is daarnaast gemakkelijk te kopiëren wat toegevoegde waarde kan hebben voor de Eures dienstverlening in andere grensgebieden.  

GrensMatch richt zich op werkgevers, werkzoekenden en studenten in de grensstreek Nederland-Duitsland-België die bereid zijn om over de grens te werven of werken. Werkzoekenden of baanveranderaars kunnen zich inschrijven en daarmee kenbaar maken dat ze open staan voor werken over de grens. Werkgevers kunnen ‘swipen’ tussen de beschikbare talenten in hun grensregio.

Werkgevers maken een ‘match’ met een werkzoekende en kan deze direct benaderen en desgewenst direct een dienstverband aanbieden. Een match wordt gemaakt op basis van werkervaring, sector en gewenste beroepen  Indien gewenst kan een Eures adviseur beide partijen begeleiden bij het tot stand komen van de arbeidsrelatie.

Maak vandaag kennis met GrensMatch en verleg jouw werkgrenzen!