De toekomst is samen!

Heb je het online Crossborder Congres gemist? Geeft niets, terugkijken is nog altijd mogelijk. Een snelgroeiende economie in combinatie met een bijzonder krappe arbeidsmarkt vereist de nodige creativiteit en uitdagingen aan zowel de Nederlandse als Vlaamse kant van de grens. Tijdens de talkshow is benadrukt hoe belangrijk het is om samen op te trekken om ondernemingen aan beide kanten van de grens te versterken. 

Keynote
Trendwatcher en Futurist Richard van Hooijdonk gaf tijdens het congres een inspirerende keynote met als thema “de toekomst van werk”. Hierin een visie over de toekomst van werk en over de impact van nieuwe technologie op ons leven, werken en ondernemen. Iets wat de komende jaren alleen maar meer zal gaan toenemen

Talkshow
Talkshowgast Freddy van Malderen directeur VDAB en voorzitter Eures Scheldemond: “Vlaanderen en Nederland spelen met dezelfde problematiek en daarin zitten juist de grensoverschrijdende, gezamenlijke kansen. Ik heb niet de illusie dat het probleem aan weerszijden van de grens heel anders is, maar ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking toegevoegde waarde kan leveren om problemen op te lossen. Zo zie ik dat de opleidingsmogelijkheden veel verschillen. De VDAB heeft bijvoorbeeld eigen opleidingscentra en docenten. De landsgrens vormt nu nog een drempel voor samenwerking. Dat moet anders kunnen. Opleiden is het nieuwe rekruteren".

Ook Daan Schalck, CEO van North Sea Port ziet in een samenwerking van alle partijen de enige mogelijkheid om de uitdagingen van vandaag de dag aan te gaan. “North Sea Port is een grensoverschrijdende organisatie en haven, dus voor ons is grensoverschrijdend samenwerken een vanzelfsprekendheid en noodzaak. North Sea Port wil de connector zijn die deze samenwerking stimuleert en mogelijk maakt. Niet alleen tussen de bedrijven in ons werkgebied, maar ook tussen overheden.  

Toine Witters, Landelijk EURES Manager Werkgeversdienstverlening, benoemt de GrensMatch app als innovatieve tool om in de grensstreek vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Werkgevers en werkzoekenden kunnen een gratis profiel aanmaken op www.grensmatch.com.

Bekijk de talkshow hier terug