Resultaten

In de loop der jaren is Eures in contact gekomen met vele werkzoekenden en werkgevers in de grensstreek. Onze brede dienstverlening is ook in 2019 weer succesvol gebleken:

Sterke troef

Training ‘Succesvol naar werk over de grens’. In totaal namen er 25 werkzoekenden, die in Nederland en Vlaanderen wonen, deel aan de training. 12 cursisten vonden tijdens de training (of direct erna) een baan. In 2020 zal Eures Scheldemond meer trainingen verzorgen en ook in Zeeland en Oost-Vlaanderen actief zijn. Bekijk de eventkalender voor een training bij jou in de buurt.

3.274 keer waardevol advies

In 2019 zijn de Eures vakbondsadviseurs wederom onmisbaar geweest voor het bevorderen van eerlijke arbeidsmobiliteit voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers in de grensstreek. In totaal werden er 3.274 contactmomenten geregistreerd waarbij er informatie en advies is gegeven over arbeidsrecht, belasting en sociale zekerheid, ziektekostenverzekeringen, werkeloosheidsuitkeringen, gezinstoeslagen en pensioenen. In 2020 zullen we uiteraard doorgaan met de inzet van deze dienstverlening.

Ondersteuning van uitkering naar werk

In 2019 hebben de Eures-klantpanels* 37 gemotiveerde werkzoekenden ondersteund bij de overgang van uitkering naar werk over de grens. Door de grote vraag naar deze service zal Eures in 2020 de frequentie van de klantpanels verhogen. Vanwege de huidige Corona maatregelen wordt deze dienstverlening ook online georganiseerd in 2020.

* De Klantpanels worden uitgevoerd door bevoegde instanties: VDAB, Belastingdienst, UWV en SVB.

Werk jij over de grens en wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Deze en andere activiteiten worden gepubliceerd op de eventkalender. Bekijk de eventkalender.